VOĆKA KOJA JE RUDNIK ZLATA: VOĆKA S KOJOM MOŽETE DOBITI 5000 EURA SVAKOG MESECA

Ukoliko imate prostora u vašem vrtu da posadite neke voćke, onda trebate dobro pročitati ovaj članak. Veoma je moguće da će se vaš život totalno promijeniti nakon ovoga, a u nastavku ćete saznati kako to mislimo. Veoma bitna stvar je da pročitate sve korake pažljivo kada se radi o uzgoj ove voćke. Ovo je voćka koja je sve manje prostrana u svijet, a trebamo biti mnogo zahvalni što ima stabilnu cijenu na tržištu što je i dobra stvar ukliko se odlučite na uzgoj ove biljke. Na jednom hektru, sa ovom voćkom možete zaraditi čak 5000 eura svaki mjesec, ali se morate potruditi i zalagati da bi uspjeli u tome.

Uzgoj ove voćke nije niti tako jeftin, ali morate znati da nije niti jednostavan. Ako malo razmislimo o statističkim podatcima, onda treba uzeti u obzir da je prije negdje oko tri godine Srbija imala nešto malo manje od 200 hektara ove voćke. Sada u Srbiji postoji čak 900 hektara te voćke. Jedna porodica koja se bavi sa uzgojom ovog voća se odlučila podijeliti svoje iskustvo sa ostalim ljudima, a prisjećali su se i svoga početka. Radi se o sadnji BOROVNICA.

Porodica je rekla da kada su tek krenuli da se bave uzgojom, onda nisu imali pojma šta rade, a nisu ih niti mnogo zanimali komentari. Cijene izvoza ovog voća se drastično povećava, pa je to veoma dobar period da se počnete baviti sa uzgojom. Poljska je ta koja radi sa velikim proizvođačima, pa su oni primorani da spuste cijenu, ali u ovom slučaju nema nikakvog gubitka. Prvu zaradu možete očekivati tek nakon tri godine, a to je nešto zbog čega vrijedi biti strpljiv.

 

kreacije.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*