Supruga ga je tjerala da majku ostavi u staračkom domu: Obećao joj je da će to riješiti, a onda se ovo dogodilo

Činjenica je da bi svaki roditelj učinio sve za svoje dijete, te da je zaista žalosno kad to pak djeca ne cijene ili kada svoje roditelje zanemaruju samo kako bi ugodili svojim supružnicima, ni ne sluteći da tako izazivaju sudbinu da im se sutra vrati to isto od njihovih potomaka.

U današnjem članku vam donosimo priču o jednom bračnom paru, gdje je supruga insistirala da ona i njen muž trebaju da žive sami, a nagovarala ga je da svoju majku pošalje u starački dom. Nije htjela ni da jede za istim stolom gdje je jela i njegova majka, jer joj je navodno bilo uvijek muka od njenih naboranih i prljavih ruku.

Tako su jednom bili svi zajedno na ručku kod roditelja njegove supruge, a muškarac je primjetio da njegova majka ne jede s njima, nego u drugoj sobi. Naljutio se, a tada mu je punac poručio da „nađe rješenje“ za svoju majku. On je šutio, a kada su ga upitali zbog čega ne jede, odgovorio im je da mu je muka da jede u prisustvu ljudi čija su srca tako prljava.

Otišao je po svoju majku i otišli su zajedno svojoj kući, a on je shvatio da je sve ovo vrijeme bio slijepo zaljubljen, pa nije uspio da primjeti da je za ženu uzeo nekoga ko u svom srcu nije nosio ništa dobro niti lijepo, nego da ga je samo zavarao fizički izgled. Ipak, na kraju je donio pravu odluku i ispred svih ostalih izabrao ženu koja mu je podarila život.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*