“Iz Srbije sam, radim kao vozač kamiona”

Iz Srbije sam, radim kao vozač kamiona u špediciji, evo me u Njemačkoj na jednom parkingu u društvu dva Hrvata, tri Bosanca (muslimana) nas tri Srbina, dvojicom Makedonaca i jednim Crnogorcem.
kamion

Ovdje smo već treći dan zajedno spremamo ručkove, pijemo, zezamo se, nikakvih provokacija, i kad smo jednom spomenuli politiku, i svi smo se složili u jednome: Političari, su krivi za sve sto nam se desilo , oni rade samo za svoje interese a ne interese naroda.

I stalno nema pricaju o nekom patriotizmu i o nacionalnom interesu  govoreci kako je ovde suzivot nemoguc skrecuci paznju sa bitnih stvari kako sto su firme koje su unistili ,standard zivota koji nam je sve losi zbog njihovog bahatog ponasanja u vlasti.

Pa mi moramo sada ici po evropi da radimo da bi imali normalan zivot dok se oni privatno medusobno druze i zive kao kraljevi

Zato iz ovog naseg  primjere je ocito da mi mozemo i moramo da zivimo zajedno .

 

(Ispovesti.com)

BONUS:

Ova Torta Je Apsolutni Hit… Pijesak Torta…

Sastojci
1 l mlijeka
2 pudinga od vanilije
250 gr šećera
3 vanilijin šećera
1 čokolade za kuhanje 200 gr mljevenih lješnjaka
200 gr kokosa
200 gr mljevenog keksa
1 kutija petit keksa
2 šlag pjene
250 gr margarina

Priprema
1.
Puding razmutiti s malo mlijeka, a preostalo mlijeko staviti sa šećerom da prokuha pa mu dodati razmućeni puding. Kuhati dok se ne zgusne.
2.
Kad se fil ohladi dodati mu vanilijin šećer i margarin, pa podijeliti smjesu na 3 jednaka dijela.
3. U prvi dio dodati istopljenu čokoladu i lješnjake, u drugi kokos, a u treći mljeveni keks.
4.
Slagati red keksa- fil sa čokoladom i lješnjacima, red keksa- fil sa keksom, red keksa- fil sa kokosom, red keksa- šlag ( cijeli tortu ukrasiti)..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*