Za Brenu svako zna, ali malo ko zna da je i njen brat Faruk muzičar i to veoma kvalitetan: Malo ko zna kako on i izgleda, a često ga viđamo na televiziji i ne znajući da je to on (FOTO)

Vjerujemo da ne postoji čovjek koji je rođen i koji živi na Balkanu ili na teritoriji bivše Jugoslavije a da nije čuo za pjevačicu Lepu Brenu koja spada među najveće zvijezde folk muzike ikada, koje su bile na ovim prostorima.
Prosto je nemoguće nabrojati sve ono što je Brena napravila u svojoj karijere, a posebno je veliki i legendarni period njene karijere bio osamdesetih godina prošloga vijeka kada je Brena sa Slatkim grehom palila i žarila širom regije pa i šire.

Za Brenu se zna da je mnogo vezana za svoju porodicu, kako za muža i sinove, tako i za svoga brata i sestru, ali manje se zna da Brenin brat Faruk se također već dugi niz godina bavi muzikom te da je vrsni muzičar i da je veoma dobar u sviranju harmonike.

Za Faruka se zna da je bio dijelom benda koji se zove Mačak Miša, a nedavno je u nekoliko emisija pokazao da je zaista i dobar pjevač, a imao je i to zadovoljstvo da u nekoliko navrata nastupi i sa svojom poznatom sestro Brenom.

Kada priča o svojoj porodici Brena je često voljela da ističe kako je njihova pokojna majka znala mnogo lijepo da pjeva sevdalinke, te da su i njena sestra Faketa kao i brat Faruk krenuli sa pjevanjem prije nje, a da je ona krenula sa pjevanjem na nagovor svoje profesorice muzičkog vaspitanja Radmile Ćorović.

Brena je često znala reći kako su mnogi usmjeravali svoju energiju u sportske aktivnosti, dok su njih troje najviše voljeli da idu na hor i da pjevaju, te da su svi troje odrasli slušajući hitove sa Beogradskog proljeća, Festivala u Opatiji, te sa Festivala na Ilidži, a da bi na kraju Faketa i odustala od svega toga i da danas živi i radi u Kanadi, dok su ona i Faruk još u tim vodama, neko sa više, a neko sa malo manje uspjeha.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*