PAMTIT ĆETE DANAŠNJI DAN, UPRAVO JE OBJAVLJENA PROGNOZA ZA PROLJEĆE I LJETO: Ovome se niko nije nadao

Danas nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne ili u večernjim satima kiša je moguća u Posavini, Krajini i ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosne.
Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 4 do 12, a dnevne od 14 do 20 °C.
U subotu pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 3 do 12, a dnevne od 11 do 17 °C.
U nedjelju u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Posavini. Jutarnje temperature od 2 do 11, a dnevne od 12 do 18 °C.

U ponedjeljak oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. U večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne je moguća susnježica ili snijeg. Jutarnje temperature od 3 do 11, a dnevne od 10 do 16 °C.
U HRVATSKOJ NAJAVLJUJU OLUJE I LED
Za vikend na kopnu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i iznadprosječno toplo. Mjestimične kiše bit će uglavnom u subotu. Potkraj nedjelje i u noći na ponedjeljak porast naoblake uz kišu, a uz zahladnjenje u ponedjeljak u gorju može biti i snijega. Puhat će jugozapadnjak, u ponedjeljak sjeveroistočnjak. U nastavku novoga tjedna stabilnije nego u ponedjeljak, s temperaturom primjerenom dobu godine.
Na Jadranu će u subotu kiše i grmljavine biti uglavnom u Dalmaciji, a u nedjelju djelomice sunčano. U ponedjeljak jače naoblačenje uz kišu, često i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom te padom temperature zraka. Od utorka sunčanije i uglavnom suho. Nakon umjerenog jugozapadnjaka i juga, početkom novoga tjedna zapuhat će umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar.

Prognoza za proljeće i ljeto
Gostujući na HRT-u Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing., iz Službe za vremenske analize i prognoze DHMZ-a, otkrila je i najnoviju dugoročnu prognozu, i za proljeće i za ljeto. Ostvari li se, za što postoji prilično velika vjerojatnost, i ova će godina biti među najtoplijima u povijesti mjerenja.
“Prema prognostičkom materijalu, proljeće i ljeto bit će topliji od uobičajenog, ali se ne mogu isključiti i kraća hladnija razdoblja”, zaključila je Plačko-Vršak.
U Srbiji od utorka pretežno oblačno i hladnije, temperatura oko i malo ispod prosjeka za ovaj period godine.
Sredinom sedmice suho, a od četvrtka opet mjestimično kiša, na planinama snijeg.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*