HOROR NA SARAJEVSKOM IGRALIŠTU: Dječak se spuštao niz tobogan, pa ostao bez prsta, otac nije mogao da ga spasi

Dječak (4) je teško povrijeđen prije nekoliko dana na igralištu u jednom naselju u Ilidži.
Mališan se spuštao niz stari tobogan, međutim, između dotrajalih metalnih djelova nalazio se otvor, gdje mu se zaglavila desna ruka poslije čega je ostao bez malog prsta.
Uz dijete je bila majka koja je pozvala policiju, a dječak je bio zaglavljen sve dok nisu došli radnici komunalnog preduzeća.
Otac Jonuz Zoranjić kazao je da prst nije mogao da se spasi.

“Operisan je istog dana, ljekari su pokušali da prišiju prst, ali je to, na kraju, bilo nemoguće jer se radi o teškoj povredi. Osjećam se užasno, dijete je bilo iznenađeno kad je vidjelo da nema prst. To je srceparajuće”, rekao je Zoranjić.
Niko od roditelja nije primijetio sporni otvor na toboganu.

“Na slici je prikazan tobogan poslije razdvajanja limenih dijelova. U parku se nalazi tabla na kojoj piše da roditelji treba da prijavljuju kvarove. Ne mogu ja svaki put kad moje dijete želi da se igra da provjeravam stanje tobogana. Ja nisam zaposleni Opštine”, rekao je Zoranjić.
Problem s lošim održavanjem dječijih igrališta u sarajevskom kantonu traje, inače, godinama. Svi su bili na nogama kad je 2015. godine konstrukcija starog gola na dobrinjskom igralištu ubila 12-godišnjeg dječaka Saliha Paćariza.
Tada su donesene određene uredbe, koje na terenu niko ne poštuje pa su igrališta i dalje zapuštena i opasna za djecu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*