Prave heroine: Ovo znaju samo majke koje su porodile carskim rezom…

Majčinstvo nikada nije lako: to je posao koji iziskuje mnogo odgovornosti i truda, ali donosi i veliku nagradu.

Sve one majke koje su carskim rezom donele svoje bebe na svet zaslužuju da ponosno nose svoj “ožiljak sreće”. Za carski rez potrebno je mnogo hrabrosti i snage, i samo majka i žena može se sa tim nositi na herojski način.

Ovo su tri stvari koje samo žene koje su prošle kroz carki rez mogu razumeti.

Stoički podnose posledice hirurške intervencije

Možda mislite da je carski rez uobičajna procedura, ali smatra se vrlo ozbiljnom operacijom koja nosi određene rizike i za majku i za bebu. Takođe, kako je veoma opasno da tokom porođaja budući otac ili ostali članovi porodice budu u operacionoj sali, žena mora skupiti hrabrost i proći kroz sve to potpuno sama.

Ne znaju da li je sve prošlo u najboljem redu dok ne napuste operacionu salu

U ovom slučaju, rizik se ne završava rođenjem bebe. Kao i kod svake operacije, doktori ne mogu znati da li je sve prošlo kako treba dok anestezija ne prestane da deluje. Malo ko zna da je majka tokom carskog reza svesna – ne oseća bol, ali oseća pomeranje u sebi. To je jako neprijatan, invazivan osećaj, i ako ga pre toga niste iskusili, može biti traumatičan.

Oporavak nakon carskog reza podnose kao prave heroine

Kada se beba rodi, ceo svet majke okrenut je njoj i svoje obaveze ispunjava bez pogovora. Sve to zahteva organizaciju i promene koje su često naporne. Bol i nelagodnost su neizbežni deo procesa oporavka nakon operacije. Ovo još više ojačava majke, koje zaboravljaju na bol i snagom volje koju poseduju još više se posvećuju svom novorođenčetu.

Bez obzira koliko im je teško, one s osmehom na licu i ljubavlju obavljaju sve svoje obaveze. Svaki neprospavan minut, svaka promena pelena, svaki osmeh i držanje bebe za ruku, kupanje i uspavljivanje, vredno je kada vidite da je beba mirno ušuškana u krevetac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*