ŠTO VIŠE RASTE – TO VIŠE NOVCA PRIVLAČI: Trik od samo 2 sastojka uz koji će vaše drvo novca bujno cvjetati

Drvo novca, odnosno krasula, jeste biljka za koju se smatra da je magnet za novac i bogatstvo. Ova vrsta sukulenta ima mesnate, okrugle listove koji podsjećaju na kovanice. Krasula nije komplikovana za održavanje, zahtjeva tek povremeno zalivanje (jednom u dvije nedelje) i povoljno svjetlo.

Prema vjerovanju, što više raste, to više novca privlači.

Malo ko zna da ova biljka može procvjetati, a njeni cvjetovi su simbol lepote i obilja. Kako bi vaše drvo novca bilo zdravo, njegovano i s puno cvjetova, pokušajte da ga prihranite prirodnim sastojcima. Potrebni su joj kalcijum i fosfor koji pozitivno utiču na razvoj korijenja, ali i na formiranje novih izdanaka.

Jedan od najboljih izbora za organsko đubrenje krasule su ljuske jajeta koje su izuzetno bogate kalcijumom. Ljuske jajeta sameljite u mlinu za kafu, pa jednu kašiku dobijenog praha pomiješajte sa šećerom i s jednom kašikom zemlje. Sve dobro izmiješajte, stavite u teglu, pa zalijte biljku. Za dodatni efekt možete samljeti koru od banane koja je takođe odličan način da prihranite cvijet.

U proljeće, kada prođe hladno vrijeme, češće provjetravajte stan ili jednostavno iznesite drvo novca na svjež vazduh.

Uz to, najvažniji sastojak za razvoj biljke je ljubav. Cvijeće osjeća vašu energiju, a ako ga njegujete s puno ljubavi moguće je da će stalno rasti i razvijati se.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*