MUŠKARCI, OBRATITE PAŽNJU! Afrička šljiva i Vijagra su smešni, ovo je EKSPLOZIV

GOJI (ili Godži) bobice (Lucium Barbarum) su supernamirnica, izuzetno popularna u svetu zadnjih desetak godina. Goji je grmasta biljka sa crvenim bobicama. Potiče sa Tibeta i obronaka Himalaja, piše “Balkanspress”

Goji bobice se koriste u tradicionalnoj istočnjačkoj medicini od pamtiveka. Zapadni svet ih je „otkrio“ tek nedavno i svrstao u supernamirnice.

One su su najjači prirodni antioksidans prema američkom ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity). Sadrže čak 18 od 20 aminokiselina, od čega 8 esencijalnih koje su nužne za život; 6 esencijalnih vitamina; 21 mineral… Najjači su prirodni afrodizijak i lek protiv muške neplodnosti i impotencije jer pojačavaju lučenje testosterona u organizmu. Njihova cena na tržištu je prilično visoka.

Predsednik Udruženja za lekovito bilje u Sokobanji Nebojša Stanojević, za portal Tvbest.rs otkriva do sada čuvanu tajnu timočkih travara:

“Goji bobice od pamtiveka uspevaju na celom Balkanu. U narodu su poznate kao živoplotica, ili plotica i služile su kao živa ograda za ograđivanje dvorišta, posebno pored puta. Sada nam dolazi iz uvoza kao Godži. Jeste da taj Godži iz uvoza ima krupnije bobice i veći prinos nego domaći, ali je to ista biljka. Ja sam u selu Nikolinac pronašao jedan primerak koji ima izdašan rod”

Kaže Stanojević.

Predsednik Udruženja za lekovito bilje u Sokobanji kaže da se, kada se pojavio godži, setio te biljke i priče starijih da bobice te biljke ne smeju da se jedu jer su crvene boje.

Na Tibetu se one grickaju ili koriste kratko potopljene u vodi ako su u suvom stanju. Takođe se koriste kao ukusni i aromatični dodatak u jelima od kuvanog pirinča, povrća, mesa, te kao dodatak napicima, kolačima i hlebu.

Goji bobice, osim što poboljšavaju mušku potenciju i čiste organizam od slobodnih radikala, još i ubrzavaju metabolizam, poboljšavaju vid, smanjuju nivo šećera i holesterola u krvi, poboljšavaju cirkulaciju, jačaju organizam nakon bolesti, usporavaju starenje i pospešuju pamćenje. Zbog svega ovoga i jesu supernamirnica.

“Sve bobice crvene boje smatrale su se opasnim. Lišće ove biljke se u proleće daje mladim pilićima. Znači, prva hrana koja se daje pilićima je lišće te biljke, pomešano sa brašnom. Najverovatnije je da to ima veze sa pojačavanjem imuniteta i to su naši stari znali. Tražio sam mišljenje Instituta Bački Petrovac i oni su mi potvrdili da je živoplotica isto što i godži”

objašnjava on.

U vremenu kada je farmaceutska mafija jedna od najjačih u svetu, i kada se čovek „kljuka“ tonama sintetičkih i veštačkih preparata, valja se okrenuti znanjima drevnih naroda i naših predaka.

Dakle, batalite Viagru i Afričke šljive – navalite na živoploticu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*